15.9.2022 – Laadukkaasti laadusta -blogi

RALA-pätevyys kertoo vastuullisesta yrityksestä – jo 25 vuoden ajan

Viime vuosituhannen päätteeksi suomalaiset rakennusalan osapuolet perustivat menettelyn, jonka avulla tilaajat voivat valita projektiensa toteuttajiksi tiettyjä yhteiskuntavastuun määritelmiä täyttäviä toimijoita. Rakennusalalla oli vahva pyrkimys terveen kilpailun edistämiseen. Näiden alan yhteisten ponnistelujen tuloksena syntyi RALA-pätevyys.

20.6.2022 – Laadukkaasti laadusta -blogi

Uudistuva RALA 2025 – laatu on vastuullisuutta

Aloitin RALAssa huhtikuun alussa, eli olen nyt ehtinyt tutustua RALAan, ralalaisiin ja laajaan yhteistyöverkostoomme pian kolmen kuukauden ajan. Alkumatka on ollut todella mielenkiintoinen ja innostava.

25.3.2022 – Laadukkaasti laadusta -blogi

Kiitos yhteistyöstä – onnistuneissa hankkeissa yhteistyö toimii

Alalla tehdään paljon arvokasta yhteistyötä ja on ollut ilo olla mukana tekemässä työtä rakentamisen laadun parantamiseksi. Yleensä haluan katsoa tulevaisuuteen enkä niinkään pohtia mennyttä. Nyt jäädessäni eläkkeelle ja lopettaessani työt RALAssa teen kuitenkin poikkeuksen ja kertaan muutamia onnistumisia.

24.3.2022 – Laadukkaasti laadusta -blogi

Rakentamisen laatu näkyy hiilijalanjäljessä

Hiili on elintärkeä alkuaine eläville olennoille. Orgaaninen kemia on hiiliyhdisteiden kemiaa, ja epäorgaanisissa yhdisteissäkin hiiltä esiintyy kallioperässä etenkin karbonaatteina. Vapaana alkuaineena hiilen esiintymismuotoja ovat sekä grafiitti että timantit.

24.2.2022 – Laadukkaasti laadusta -blogi

Uusista osaajista buustia laadun tekemiseen

Kiinteistö- ja rakennusala on suuri työllistäjä Suomessa. Täällä suunnitellaan, rakennetaan ja korjataan rakennettuja ympäristöjä. Varsinaisten rakentamiseen liittyvien töiden lisäksi ala tarjoaa myös suuren joukon mitä moninaisempia työtehtäviä tekijöilleen. Kuitenkin alalla on pulaa osaajista. Miten saada edistettyä alan vetovoimaa ja alalle riittävästi osaavaa työvoimaa?

2.12.2021 – Laadukkaasti laadusta -blogi

Ilmastonmuutos muuttaa maailmaa ja rakennusalalla on iso rooli sen torjunnassa

Puolet kaikesta maailman materiaalista käytetään rakentamiseen. Rakennuksissa käytetään 40 prosenttia kaikesta energiasta ja rakennettu ympäristö aiheuttaa kolmasosan kasvihuonekaasupäästöistä. Alalla on siis merkittävä rooli ja paljon mahdollisuuksia vaikuttaa ilmastonmuutoksen torjuntaan.