Kehityshankkeilla kohti rakentamisen parempaa laatua ja vastuullisuutta
RALA työskentelee monin tavoin suomalaisen rakentamisen laadun parantamiseksi. Jatkuvan palvelutuotannon lisäksi käynnissä on useita kehityshankkeita, jotka kehittävät kiinteistö- ja rakentamisalaa ja sen käytäntöjä eteenpäin.
Vähähiilisen rakentamisen arvon luonnin johtaminen
Vähähiilistä rakentamista tukevia ja arvoa tuottavia toimintamalleja ei vielä ole olemassa rakennushankkeiden tilaajille tai palveluiden tuottajille. RALAn kehityshankkeen tavoitteena on kehittää rakennushankkeiden yhteistoiminnallisia hankeprosesseja niin, että hiilineutraaliuteen pyrkiminen tulee keskeiseksi osaksi hankkeen arvon luontia ja projektin menetystekijöitä johdetaan systemaattisesti.
Hankkeelle on myönnetty Euroopan unionin NextGenerationEU-rahoitusta ympäristöministeriön Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmasta. Ohjelmassa on mukana yli 100 hanketta, jotka kehittävät kiinteistö- ja rakentamisalalle ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan ja siihen sopeutumiseen.
Vähähiilisyyteen ohjaaminen viestinnän ja tiedolla vaikuttamisen keinoin
Tehokas viestintä ja tiedon jakaminen ymmärrettävässä muodossa ovat keskeisessä asemassa vähähiilisen rakentamisen edistämisessä. Vähähiilisyyteen ohjaaminen viestinnän ja tiedolla vaikuttamisen keinoin -hankkeen tavoitteena on parantaa koko kiinteistö- ja rakentamisalan ilmastonmuutokseen liittyvää ymmärrystä ja osaamista jalostamalla ja jakamalla käytännönläheistä tietoa elinkaarikestävästä ja vähähiilisestä rakentamisesta.
Hankkeelle on myönnetty Euroopan unionin NextGenerationEU-rahoitusta ympäristöministeriön Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmasta. Ohjelmassa on mukana yli 100 hanketta, jotka kehittävät kiinteistö- ja rakentamisalalle ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan ja siihen sopeutumiseen.
Ajankohtaista
RALA-sertifioinnin arviointiperusteet on päivitetty
Uudet RALA-sertifioinnin arviointiperusteet otetaan käyttöön 12.9.2024. Päivityksen tavoitteena oli huomioida alan kehittyminen sekä yhtenäistää ja selkeyttää kriteereitä ja niiden näyttövaatimuksia. Päivitys koskee kaikkia RALAn neljää sertifikaattityyppiä.
Kurkistus kulissien taakse – Millaista on RALAn arviointilautakunnan toiminta?
Mitä RALAn arviointilautakunta tekee, ja kenestä lautakunta koostuu? Miten pätevyyksiä ja sertifikaatteja todellisuudessa myönnetään? Mitä pätevyys- ja sertifiointihakemuksissa painotetaan? Näihin RALAn harjoittelijaa askarruttaneisiin kysymyksiin vastataan tässä blogissa.
Tiesitkö tämän siltojen vedeneristäjän henkilösertifikaatista?
Väylävirasto vaatii siltojen vedeneristysurakoitsijoilta voimassa olevia siltojen vedeneristäjän sertifikaatteja. RALA julkaisee verkkosivuillaan listan hyväksytyistä siltojen ja vastaavien rakenteiden vedeneristysurakoitsijoista; yksi listalla näkymisen edellytyksistä on, että yrityksen työntekijöiden henkilösertifikaatit ovat voimassa.
N3M Power Oy: Hyvin suunniteltu toimintajärjestelmä joustaa muutosten mukana
Laatu, turvallisuus, kokemus, osaaminen ja vahva halu kehittyä. Näille peruskiville toimintansa on ankkuroinut N3M Power. Yrityksen pienempi koko on ketterää ja joustavaa toimintaa mahdollistava erottautumistekijä. Lisäksi yrityksen toimintajärjestelmä on yksilöidysti rakennettu tukemaan muutoksia ja kasvua.