Kosteudenhallinnan RALA-sertifiointi
Puolueeton RALA-kosteudenhallintasertifiointi osoittaa, että yrityksesi kosteudenhallinnan menettelyt ovat hyvällä tasolla ja toimintatapoja kehitetään järjestelmällisesti ja vastuullisesti jatkuvasti eteenpäin. Sertifikaatti on ensimmäinen yritystasoiset kosteudenhallinnan menettelyt todentava sertifiointimenettely Suomessa.
RALA-kosteudenhallintasertifikaatin arviointiperusteissa esitetään selkeät vaatimukset kosteudenhallintajärjestelmälle, sen soveltamiselle ja edelleen kehittämiselle. Vaatimukset on esitetty vastaavasti kuin RALAn muiden sertifikaattien vaatimukset ja ne arvioivat yrityksen johtamista ja kehittämistä, resursseja, tarjous-, sopimus- ja hankintatoimintaa sekä projektitoimintaa.
Katso kosteudenhallintasertifioinnin arviointiperusteet suunnitteluyritykselle, rakennuttamisyritykselle tai rakennus- ja asennusyritykselle.
Näin haet RALA-kosteudenhallintasertifikaattia
1. Täytä ja lähetä hakemus. Se sisältää mm. yrityksesi kosteudenhallinnan menettelyjen kuvauksen sekä edellytysten täyttymisen itsearvioinnin. Itsearvioinnissa yritys itse arvioi, miten hyvin sen toiminta vastaa sertifikaatin arviointikriteeristöä. Hakemus tehdään RALAn sähköisessä asiointipalvelussa.
2. RALAn valitsema arvioija tekee toiminnastasi ensiarvioinnin, joka sisältää mahdolliset korjausta vaativat poikkeamat.
3. RALAn arviointilautakunta päättää sertifikaatin myöntämisestä. Hakuprosessi kestää kokonaisuudessaan 3-6 kuukautta.
4. Sertifikaatti on voimassa kerrallaan enintään kolme vuotta. Tänä aikana tehdään vuosittaisia seuranta-arviointeja.
Ajankohtaista

RALAn toimitusjohtajaksi Johanna Holmström – uusi toimitusjohtaja haluaa viedä rakentamisen laatua eteenpäin laajalla rintamalla
RALAn uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Johanna Holmström. Hän aloittaa tehtävässä 1.1.2024. Uusi toimitusjohtaja näkee rakentamisen laadun ulottuvan tekemisen tasolta johtamiseen ja yrityksen arvoihin. Hyvään laatuun pääseminen edellyttää, että tahtotila on kunnossa koko arvoketjussa.

Mitä pitää ottaa huomioon, kun hankitaan urakoitsijoita korjaushankkeeseen?
Urakoitsijoiden konkurssit ovat yleistyneet viime aikoina hälyttävästi. Taloyhtiön hallinnon onkin yhä tarkemmin pohdittava, kenen kanssa korjausrakennushankkeen urakkasopimus solmitaan, ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon urakoitsijan hankinnassa, kirjoittaa Jari Virta Kiinteistöliitto Uusimaasta.

Rakli: Energiatehokkuussopimus kirittää kiinteistöalaa
Kiinteistöala on tehnyt kuluvan energiatehokkuussopimuskauden aikana lähes 6500 energiatehokkuustoimenpidettä ja saavuttanut energiansäästön, joka vastaa 335 000 kerrostaloasujan vuosittaista sähkölaskua.

MPV-Infrarakenne: Osaava tiimi pysyy ajan tasalla ja erottautuu markkinoilla
Siltojen rakentamiseen ja korjaamiseen erikoistuneen MPV-Infrarakenne Oy:n osaava henkilöstö on jo 200 siltakorjauksen ja 40 uuden sillan rakentamisen takana. Hyvällä vauhdilla kasvaneen yrityksen matkaa ovat vauhdittaneet erityisosaamisen jatkuva päivittäminen ja laatujärjestelmään panostaminen.