Turvallisuusjärjestelmän RALA-sertifiointi
Turvallisuusjohtamisen tavoitteena on huolehtia työntekijöiden terveydestä ja turvallisuudesta. Puolueeton RALA-turvallisuussertifiointi osoittaa, että yrityksesi turvallisuusjärjestelmä sekä työterveys- ja turvallisuusasioiden hallinta ovat hyvällä tasolla ja toimintatapoja kehitetään järjestelmällisesti ja vastuullisesti.
RALA-turvallisuussertifikaatin arviointiperusteissa esitetään selkeät vaatimukset turvallisuusjärjestelmälle, sen soveltamiselle ja edelleen kehittämiselle. Sertifiointi on kehitetty ISO 45001 -standardin pohjalta ottamaan huomioon suomalaisen rakennusalan erityispiirteet.
Katso turvallisuussertifioinnin arviointiperusteet suunnitteluyritykselle, rakennuttamisyritykselle tai rakennus- ja asennusyritykselle.
Näin haet RALA-turvallisuussertifikaattia
1. Täytä ja lähetä hakemus. Se sisältää mm. yrityksesi toiminnan kuvauksen sekä itsearvioinnin. Itsearvioinnissa yritys itse arvioi, miten hyvin sen toiminta vastaa sertifikaatin arviointikriteeristöä. Hakemus tehdään RALAn sähköisessä asiointipalvelussa.
2. RALAn valitsema arvioija tekee toiminnastasi ensiarvioinnin, joka sisältää mahdolliset korjausta vaativat poikkeamat.
3. RALAn arviointilautakunta päättää sertifikaatin myöntämisestä. Hakuprosessi kestää kokonaisuudessaan 3-6 kuukautta.
4. Sertifikaatti on voimassa kerrallaan enintään kolme vuotta. Tänä aikana tehdään vuosittaisia seuranta-arviointeja.
Ajankohtaista

RALA etsii sopimusarvioijia laadunhallinta-, ympäristö- ja turvallisuusjärjestelmien arviointityöhön
RALA-sertifiointiarviointeja tekee RALAn omien asiantuntijoiden lisäksi ryhmä RALAn hyväksymiä sopimusarvioijia. Etsimme nyt vahvistuksia tähän joukkoon etenkin Uudenmaan, Tampereen, Turun ja Oulun alueille.

RALA-sertifioinnin arviointikäynti RALAn harjoittelijan näkökulmasta
Kiinnostaako RALA-sertifiointi? Oletko pohtinut, millaisia sertifioinnin arviointikäynnit ovat? Tässä blogissa viestinnän harjoittelijamme jakaa kokemuksiaan siitä, mitä arviointikäynnit oikeasti pitävät sisällään.

Rakli: Energiatehokkuussopimus kirittää kiinteistöalaa
Kiinteistöala on tehnyt kuluvan energiatehokkuussopimuskauden aikana lähes 6500 energiatehokkuustoimenpidettä ja saavuttanut energiansäästön, joka vastaa 335 000 kerrostaloasujan vuosittaista sähkölaskua.

MPV-Infrarakenne: Osaava tiimi pysyy ajan tasalla ja erottautuu markkinoilla
Siltojen rakentamiseen ja korjaamiseen erikoistuneen MPV-Infrarakenne Oy:n osaava henkilöstö on jo 200 siltakorjauksen ja 40 uuden sillan rakentamisen takana. Hyvällä vauhdilla kasvaneen yrityksen matkaa ovat vauhdittaneet erityisosaamisen jatkuva päivittäminen ja laatujärjestelmään panostaminen.