Hinnasto 2024

RALA-pätevyys
RALA-sertifiointi
RALA-palaute
RALA-referenssipalvelu
RALA Kuivaketju10-status
Hyväksyntä sillanrakennuksen ja -korjaamisen urakoitsijalistalle
RALA-tietopalvelu

RALA-pätevyys

RALA-pätevyyden vuosimaksun perustana on yrityksen tai liiketoimintayksikön viimeisimmän vahvistetun tilikauden liikevaihto. Hintoihin lisätään 24 prosentin arvonlisävero.

Yrityksen liikevaihto Vuosimaksu
< 1 milj. 400 €
< 4 milj. 750 €
< 8 milj. 1 100 €
< 20 milj. 1 600 €
< 50 milj. 2 900 €
> 50 milj. 3 400 €
> 100 milj. 5 100 €

Konsernialennus

Myönnämme konsernin sisar- tai tytäryrityksen vuosimaksusta 25 % alennusta toisesta yrityksestä alkaen, jos yrityksellä on yhteinen yhteyshenkilö ja yhtenevä pätevyyskausi.

Pätevyyden lisäkulut

Jos RALA-pätevä yritys tarvitsee toimialamuutoksia muulloin kuin pätevyyshakemuksen tai pätevyysuusinnan yhteydessä, laskutetaan työstä 130 €/tunti. Myös fuusioiden ja yritysjärjestelyiden edellyttämistä muutoksista laskutetaan. Muista mahdollisista lisäpalveluista veloitetaan 130 €/tunti.

RALA-sertifiointi

RALAn sertifiointituotteiden vuosimaksun lähtökohtana on yrityksen tai liiketoimintayksikön viimeisimmän vahvistetun tilikauden liikevaihto. Vuosimaksu veloitetaan sertifikaattikohtaisesti. Hintoihin lisätään arvonlisäveroa 24 %.

HUOM: Jos yritykselläsi on jo yksi RALA-sertifikaatti, saatte alennusta toisen sertifikaatin vuosimaksusta 30 %. Kolmannen ja neljännen sertifikaatin vuosimaksusta alennus on 50 % per vuosimaksu.

Yrityksen liikevaihto Vuosimaksu
1. myönnetty sertifikaatti
< 1 milj. 400 €
< 4 milj. 750 €
< 8 milj. 1 100 €
< 20 milj. 1 600 €
< 50 milj. 2 900 €
> 50 milj. 3 400 €
> 100 milj. 5 100 €

Sertifioinnin arviointikulut

Vuosimaksun lisäksi yritys maksaa arvioinnista siihen kuluneen ajan perusteella. Arvioija laskuttaa valmistautumiseen, arviointiin ja raportointiin kuluneen ajan lisäksi 75 % matka-ajasta. Muut matkakustannukset laskutetaan verohallinnon ohjeiden mukaan. Arvioijan tuntiveloitus on 130 €. Muista mahdollisista lisäpalveluista laskutetaan 130 €/tunti. Alueellisen toimipisteen vuosimaksu on 140 €/toimipiste.

Konsernialennus

Myönnämme konsernin sisar- tai tytäryrityksen vuosimaksusta 25 % alennusta toisesta yrityksestä alkaen, jos yrityksellä on yhteinen yhteyshenkilö ja arviointien vuosiaikataulu.

RALA-palaute

RALA-palautteen käyttö on RALAn pätevyys- ja sertifiointiasiakkaille ilmaista. Muille kyselytyökalun vuosilisenssi maksaa 700 € ja kysely 100 €. Hintoihin lisätään arvonlisäveroa 24 %.

RALA-asiakkuus Vuosimaksu Kyselykohtainen maksu
Pätevyys Sertifiointi    
    700 € 100 €
  0 € 0 €
  0 € 0 €
0 € 0 €

RALA-palautekyselyn voi myös tilata palveluna, joka kattaa kaikki kyselyn järjestämiseen liittyvät vaiheet. Palvelun hinta on 250 €/kysely.

Halutessasi saat palautetyökalun koekäyttöön kahdeksi viikoksi, jona aikana voit kirjautua palautejärjestelmään ja lähettää palautekyselyjä yhteistyökumppaneillesi ilmaiseksi.

RALA-referenssipalvelu

Referenssien lisääminen RALA-referenssipalveluun on veloituksetonta RALA-päteville ja RALA-sertifioiduille yrityksille. Muut yritykset voivat lisätä referenssinsä palveluun edullisella 150€:n vuosimaksulla.

Referenssien haku ja tarkastelu on maksutonta.

RALA Kuivaketju10-status

Kuivaketju10-status myönnetään kerralla koko rakentamisajaksi, ja se on voimassa kahden vuoden takuuajan loppuun. Maksu on kertamaksu, josta vastaa projektin perustaja. Hinnoittelun taso määräytyy rakennusluvan työnjohtotehtävän vaativuusluokan mukaisesti. Hintoihin lisätään arvonlisäveroa 24 %.

Kohdeluokitus Kertamaksu
Pientalot 600 €
Tavanomaiset kohteet 1 200 €
Vaativat kohteet 2 400 €
Poikkeuksellisen vaativat kohteet 4 800 €

Hyväksyntä sillanrakennuksen ja -korjaamisen urakoitsijalistalle

RALA ylläpitää listaa hyväksytyistä sillanrakentamisen ja -korjaamisen pää- ja aliurakoitsijoista sekä vedeneristysurakoitsijoista Väyläviraston linjausten mukaisesti. Listalle hyväksytyiltä yrityksiltä peritään vuosimaksu, jolla katetaan järjestelystä aiheutuvat kustannukset. 

Vuosimaksu on 250€/vuosi ja veloitus tehdään kerran vuodessa maaliskuussa. Hintoihin lisätään 24 prosentin arvonlisävero.

Vedeneristysurakoitsijoiden osalta veloitetaan lisäksi arviointikäynti siihen kuluneen ajan perusteella. Arvioijan tuntiveloitus on 130€/h. 

RALA-tietopalvelu

RALA voi välittää asiakkailleen pätevyys- ja sertifiointitietoja rajapintaa hyödyntäen. Rajapinnan käyttö edellyttää sopimusta, ja sen käytöstä peritään kustannuksiin perustuva vuosimaksu.

  • Aloitusmaksu ja ensimmäinen vuosi: 1 000 €/vuosi (alv. 0 %)
  • Seuraavat vuodet 500 €/vuosi (alv. 0 %)