Hinnasto 2022

RALA-pätevyys
RALA-sertifiointi
RALA-palaute
RALA-referenssipalvelu
RALA Kuivaketju10-status
RALA-tietopalvelu

RALA-pätevyys

RALA-pätevyyden vuosimaksun perustana on yrityksen tai liiketoimintayksikön viimeisimmän vahvistetun tilikauden liikevaihto. Hintoihin lisätään 24 prosentin arvonlisävero.

Yrityksen liikevaihto Vuosimaksu
< 1 milj. 360 €
< 4 milj. 660 €
< 8 milj. 940 €
< 20 milj. 1 380 €
< 50 milj. 2 500 €
> 50 milj. 3 000 €
> 100 milj. 4 500 €

Konsernialennus

Myönnämme konsernin sisar- tai tytäryrityksen vuosimaksusta 25 % alennusta toisesta yrityksestä alkaen, jos yrityksellä on yhteinen yhteyshenkilö ja yhtenevä pätevyyskausi.

Pätevyyden lisäkulut

Jos RALA-pätevä yritys tarvitsee toimialamuutoksia muulloin kuin pätevyyshakemuksen tai pätevyysuusinnan yhteydessä, laskutetaan työstä 115 €/tunti. Myös fuusioiden ja yritysjärjestelyiden edellyttämistä muutoksista laskutetaan. Muista mahdollisista lisäpalveluista veloitetaan 115 €/tunti.

RALA-sertifiointi

RALAn sertifiointituotteiden vuosimaksun lähtökohtana on yrityksen tai liiketoimintayksikön viimeisimmän vahvistetun tilikauden liikevaihto. Vuosimaksu veloitetaan sertifikaattikohtaisesti. Hintoihin lisätään arvonlisäveroa 24 %.

HUOM: Jos yritykselläsi on jo yksi RALA-sertifikaatti, saatte alennusta toisen sertifikaatin vuosimaksusta 30 % ja kolmannen sertifikaatin vuosimaksusta 50 %.

Yrityksen liikevaihto Vuosimaksu
1. myönnetty sertifikaatti
< 1 milj. 360 €
< 4 milj. 660 €
< 8 milj. 940 €
< 20 milj. 1 380 €
< 50 milj. 2 500 €
> 50 milj. 3 000 €
> 100 milj. 4 500 €

Sertifioinnin arviointikulut

Vuosimaksun lisäksi yritys maksaa arvioinnista siihen kuluneen ajan perusteella. Arvioija laskuttaa valmistautumiseen, arviointiin ja raportointiin kuluneen ajan lisäksi 75 % matka-ajasta. Muut matkakustannukset laskutetaan verohallinnon ohjeiden mukaan. Arvioijan tuntiveloitus on 115 €. Muista mahdollisista lisäpalveluista laskutetaan 115 €/tunti. Alueellisen toimipisteen vuosimaksu on 140 €/toimipiste.

Konsernialennus

Myönnämme konsernin sisar- tai tytäryrityksen vuosimaksusta 25 % alennusta toisesta yrityksestä alkaen, jos yrityksellä on yhteinen yhteyshenkilö ja arviointien vuosiaikataulu.

RALA-palaute

RALA-palautteen käyttö on RALAn pätevyys- ja sertifiointiasiakkaille ilmaista. Muille kyselytyökalun vuosilisenssi maksaa 600 € ja kysely 75 €. Hintoihin lisätään arvonlisäveroa 24 %.

RALA-asiakkuus Vuosimaksu Kyselykohtainen maksu
Pätevyys Sertifiointi    
    600 € 75 €
  0 € 0 €
  0 € 0 €
0 € 0 €

RALA-palautekyselyn voi myös tilata palveluna, joka kattaa kaikki kyselyn järjestämiseen liittyvät vaiheet. Palvelun hinta on 210 €/kysely.

Halutessasi saat palautetyökalun koekäyttöön kahdeksi viikoksi, jona aikana voit kirjautua palautejärjestelmään ja lähettää palautekyselyjä yhteistyökumppaneillesi ilmaiseksi.

RALA-referenssipalvelu

Referenssien lisääminen RALA-referenssipalveluun on veloituksetonta RALA-päteville ja RALA-sertifioiduille yrityksille. Muut yritykset voivat lisätä referenssinsä palveluun edullisella 150€:n vuosimaksulla.

Referenessien haku ja tarkastelu on maksutonta.

RALA Kuivaketju10-status

Kuivaketju10-status myönnetään kerralla koko rakentamisajaksi, ja se on voimassa kahden vuoden takuuajan loppuun. Maksu on kertamaksu, josta vastaa projektin perustaja. Hinnoittelun taso määräytyy rakennusluvan mukaisesti. Hintoihin lisätään arvonlisäveroa 24 %.

Kohdeluokitus Vuosimaksu
Pientalot 600 €
Tavanomaiset kohteet 1 200 €
Vaativat kohteet 2 400 €
Poikkeuksellisen vaativat kohteet 4 800 €

RALA-tietopalvelu

RALA voi välittää asiakkailleen pätevyys- ja sertifiointitietoja rajapintaa hyödyntäen. Rajapinnan käyttö edellyttää sopimusta, ja sen käytöstä peritään kustannuksiin perustuva vuosimaksu.

  • Aloitusmaksu ja ensimmäinen vuosi: 1 000 €/vuosi (alv. 0 %)
  • Seuraavat vuodet 500 €/vuosi (alv. 0 %)

Ajankohtaista

4.10.2022 – Uutiset

RALA-referenssipalvelu tuo osaamisen näkyviin

Uusi RALA-referenssipalvelu edistää suomalaisen rakentamisen laatua, läpinäkyvyyttä ja yhteistyötä. Palvelussa hanketoteuttajat voivat helposti julkaista referenssejään ja tilaajat löytävät hankkeisiinsa osaavia kumppaneita.

13.10.2022 – Laadukkaasti laadusta -blogi

Saunan laatuun panostaminen parantaa asumisviihtyvyyttä ja edistää terveyttä

Suomalaiset ovat ylpeitä saunoistaan. Missään muualla maailmassa ei ole näin paljon saunoja suhteessa väkilukuun ja yhtenäistä saunakulttuurin jatkumoa. Saunanatiivit suomalaiset helposti ajattelevat, että saunojen suunnittelu ja rakentaminenkin käy meiltä kuin luonnostaan. Totuus on kuitenkin likaisempi.

2.9.2022 – Ajankohtaista alalla

Tulossa: ajankohtaisia nostoja alalta

RALA julkaisee rakentamisen laatuun ja vastuullisuuteen liittyviä ajankohtaisia uutisia myös muilta alan keskeisiltä toimijoilta. Haluamme nostaa tärkeitä asioita yhteiseen keskusteluun ja tuoda hyviä käytäntöjä ja ratkaisuja esiin yleisesti hyödynnettäväksi. Seuraa tätä paikkaa!

7.10.2022 – Asiakastarinat

RTH Oy: Asiakastyytyväisyyttä ja laatua sujuvalla viestintäjärjestelmällä

Kiinteistöjen ja ulkoalueiden kunnossapidon palveluja tarjoava RTH Oy tekee työt tehokkaasti laadusta tinkimättä. Asiakastyytyväisyys tuottamalla laadukasta jälkeä sovitussa aikataulussa kustannustehokkaasti ja turvallisesti on RTH Oy:n päätavoite aina uutta projektia aloitettaessa.