RALA Kuivaketju10 -status osoittaa kuivaketjun katkeamattomuuden
Tilaaja voi hakea puolueettoman ja todennetun osoituksen siitä, että kohde on toteutettu Kuivaketju10-toimintamallilla. Status kertoo, että kohteen rakentamisen aikaiset kosteusriskit on minimoitu, mikä todennäköisesti vähentää sen takuukorjauksia ja elinkaarikustannuksia sekä parantaa sen terveellisyyttä.
Status-kohteet julkaistaan myös RALAn verkkosivuilla.
- Kuivaketju10-statuksen hakuaikomus tulee kirjata sähköiseen järjestelmään jo projektin perustamisvaiheessa, ja haun voi tehdä, kun projektin käyttöönottovaihe on dokumentoitu.
- Hakemus tehdään sähköpostitse RALAn asiakaspalveluun.
- Status myönnetään koko rakentamisen ajalle, ja se on voimassa takuuajan eli kaksi vuotta. Tutustu Kuivaketju10-statuksen myöntämiskriteereihin (alla).
Kuivaketju10-toimintamallin ja sähköisen järjestelmän käyttö on maksutonta. RALA Kuivaketju10 -statuksen myöntämiseen liittyvästä työstä maksetaan kertakorvaus, joka määräytyy rakennusluvan tason mukaisesti, ks. hinnasto.
Kuivaketju10-statuksen myöntämisen kriteerit
Kuivaketju10-status voidaan myöntää vain hankkeelle, jonka rakentamisen aikana on hyödynnetty Kuivaketju10 -sähköistä järjestelmää. Aie hakea statusta pitää kirjata järjestelmään jo projektin perustamisvaiheessa.
Rakentamisen aikaisen RALA Kuivaketju10-statuksen kriteerit ovat:
- Projekti on perustettu sähköiseen järjestelmään merkinnällä ”Kohteelle tullaan hakemaan Kuivaketju10-statusta”. Merkintä tulee tehdä projektin perustamisvaiheessa.
- Kuivaketju10 -toimintamallin käyttö on dokumentoitu kokonaisuudessaan sähköiseen järjestelmään.
- Projektin eri rooleihin liitetyt henkilöt on tunnistettu ja he ovat tietoisia rooleistaan ko. projektissa.
- Projektissa raportointi-, suunnittelu- ja todentamistehtävien kuittaukset muodostavat ajallisesti loogisen ketjun ja kuittaajina toimivat asianmukaiset roolit. Toisten puolesta kuittaaminen ei saa ylittää 50 % kaikista kuittauksista.
Minimissään seuraavat raportointitehtävät on hoidettu ja dokumentoitu asianmukaisesti: 2.1.1 pakollinen vaatimus urakkasopimuksissa; 1.1.2 KHK valittu riittävän ajoissa; 1.3.1 hankkeelle on laadittu realistinen aikataulu; 4.1.1 työmaaorganisaatio on perehdytetty onnistuneesti.
Vähintään 25 prosenttiin suunnittelutehtävistä liittyy todentamistehtävä. 100 prosenttiin todentamistehtävistä liittyy dokumentointivelvollisuus.- Hankkeen osapuolet ovat avanneet RALAlle pääsyn kaikkeen hankkeen dokumentaatioon statuksen myöntämiseksi.
- Statuksen myöntämisen yhteydessä ko. kohde siirretään rakennuttajan julkiseksi referenssiksi RALAn ylläpitämään referenssikantaan.
Ajankohtaista

Rakennushankkeen arvon tuotto vaatii johtamista
Lean-rakentamisen nousun myötä rakennusalalla puhutaan paljon arvon luonnista. Konkreettisia arvoa tuottoon keskittyviä toimintamalleja on kuitenkin vähän tarjolla, ja etupäässä niitä sovelletaan suurissa allianssihankkeissa.

RALA-sertifioinnin arviointikäynti RALAn harjoittelijan näkökulmasta
Kiinnostaako RALA-sertifiointi? Oletko pohtinut, millaisia sertifioinnin arviointikäynnit ovat? Tässä blogissa viestinnän harjoittelijamme jakaa kokemuksiaan siitä, mitä arviointikäynnit oikeasti pitävät sisällään.

Rakli: Energiatehokkuussopimus kirittää kiinteistöalaa
Kiinteistöala on tehnyt kuluvan energiatehokkuussopimuskauden aikana lähes 6500 energiatehokkuustoimenpidettä ja saavuttanut energiansäästön, joka vastaa 335 000 kerrostaloasujan vuosittaista sähkölaskua.

MPV-Infrarakenne: Osaava tiimi pysyy ajan tasalla ja erottautuu markkinoilla
Siltojen rakentamiseen ja korjaamiseen erikoistuneen MPV-Infrarakenne Oy:n osaava henkilöstö on jo 200 siltakorjauksen ja 40 uuden sillan rakentamisen takana. Hyvällä vauhdilla kasvaneen yrityksen matkaa ovat vauhdittaneet erityisosaamisen jatkuva päivittäminen ja laatujärjestelmään panostaminen.