RALAn avulla löydät hankkeeseesi oikean toteuttajan

RALA-pätevyys ja RALA-sertifiointi osoittavat, että voit luottaa yrityksen palveluihin esimerkiksi rakennus-, korjaus- tai saneerausprojektisi toteuttamisessa.

Laadun tekijät löydät RALAn yrityshaussa. voit vertailla ja arvioida rakennusalan yritysten laaduntuottokykyä. Palvelu tarjoaa vertailukelpoista, puolueetonta ja todennettua tietoa noin 1 600 asiakasyrityksestämme. 

RALA-pätevyys kertoo kokonaislaadusta

RALA-pätevä yritys on laadukas ja luotettava kumppani esimerkiksi taloyhtiön tai muun yksityinen tilaajan hankkeeseen. Se edistää rakentamisen ja korjausrakentamisen laatua, vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä, tervettä kilpailua sekä harmaan talouden torjuntaa.

RALA-pätevyys kertoo, että yrityksen

  • yhteiskunnalliset velvoitteet ja tilaajavastuulain vaatimukset täyttyvät.
  • tekninen osaaminen ja resurssit on todennettu referenssikohteiden sekä henkilöpätevyyksien ja kalustoresurssien osalta.
  • vastuuvakuutuksista on huolehdittu asianmukaisesti.
  • tilinpäätöstiedot täyttävät lainsäädännön vaatimukset.

RALA-sertifiointi kertoo laadusta ja vastuullisuudesta

RALA-sertifioitu yritys on kehittänyt johtamisjärjestelmäänsä järjestelmällisesti RALAn puolueettoman arvioinnin, seurannan ja todentamisen avulla. Sertifiointi voi koskea yhtä tai useampaa johtamisjärjestelmän aluetta, mukaan lukien laatujärjestelmä, ympäristöjärjestelmä sekä työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä.

RALA-sertifikaatti osoittaa, että yrityksen johtamisjärjestelmä on auditoitu ja vahvistettu julkisesti, ja se täyttää RALAn arviointikriteerit seuravilla alueilla:

  • Johtaminen ja kehittäminen
  • Resurssit
  • Tarjous-, sopimus- ja hankintatoiminta
  • Projektitoiminta

RALA-pätevyys on selkeä ja todennettu tapa osoittaa, että yrityksen talous ja referenssit ovat hyvällä tasolla. Tilaajat voivat hyödyntää RALA-pätevyyttä esimerkiksi soveltuvuusvaatimusten yhteydessä.

RALA-sertifioinnilla voidaan puolueettomasti ja asiantuntevasti osoittaa yrityksen laadunhallinnan sekä ympäristö- ja turvallisuusasioiden taso. RALA-sertifiointia voidaan hyödyntää tarjousten laadullisessa vertailussa. 

Mika Pohjonen
hankintajuristi, Frontia Asianajotoimisto Oy

Ajankohtaista

4.10.2022 – Uutiset

RALA-referenssipalvelu tuo osaamisen näkyviin

Uusi RALA-referenssipalvelu edistää suomalaisen rakentamisen laatua, läpinäkyvyyttä ja yhteistyötä. Palvelussa hanketoteuttajat voivat helposti julkaista referenssejään ja tilaajat löytävät hankkeisiinsa osaavia kumppaneita.

13.10.2022 – Laadukkaasti laadusta -blogi

Saunan laatuun panostaminen parantaa asumisviihtyvyyttä ja edistää terveyttä

Suomalaiset ovat ylpeitä saunoistaan. Missään muualla maailmassa ei ole näin paljon saunoja suhteessa väkilukuun ja yhtenäistä saunakulttuurin jatkumoa. Saunanatiivit suomalaiset helposti ajattelevat, että saunojen suunnittelu ja rakentaminenkin käy meiltä kuin luonnostaan. Totuus on kuitenkin likaisempi.

2.9.2022 – Ajankohtaista alalla

Tulossa: ajankohtaisia nostoja alalta

RALA julkaisee rakentamisen laatuun ja vastuullisuuteen liittyviä ajankohtaisia uutisia myös muilta alan keskeisiltä toimijoilta. Haluamme nostaa tärkeitä asioita yhteiseen keskusteluun ja tuoda hyviä käytäntöjä ja ratkaisuja esiin yleisesti hyödynnettäväksi. Seuraa tätä paikkaa!

7.10.2022 – Asiakastarinat

RTH Oy: Asiakastyytyväisyyttä ja laatua sujuvalla viestintäjärjestelmällä

Kiinteistöjen ja ulkoalueiden kunnossapidon palveluja tarjoava RTH Oy tekee työt tehokkaasti laadusta tinkimättä. Asiakastyytyväisyys tuottamalla laadukasta jälkeä sovitussa aikataulussa kustannustehokkaasti ja turvallisesti on RTH Oy:n päätavoite aina uutta projektia aloitettaessa.