Onko johtajuus yrityksesi vahvin – vai heikoin – lenkki?
Maailma muuttuu ja muuttuva toimintaympäristö luo kasvavaa muutospainetta myös rakentamisalalle. Muutos ei kuitenkaan tapahdu ilman kulttuurin ja johtamisen muutosta.
Rakentamisen alalla tarvitaan uudenlaista johtajuutta. Tarvitaan entistä enemmän yhteistyötä, vuorovaikutustaitoja, uudistumiskykyä ja ketteryyttä. Käskyttämiseen tai kontrollointiin perustava johtamistapa ei enää toimi eikä väärinkäytöksiä tai epäkohtia voi enää katsoa läpi sormien tai paeta pistämällä päänsä pensaaseen.
Hyvä johtaminen ja toimivat johtamisen käytännöt ovat vahvasti yhteydessä paitsi hankkeiden onnistumiseen, tuottavuuteen ja laatuun, mutta myös osaavan henkilöstön saatavuuteen, veto- ja pitovoimaan sekä työurien pituuteen.
Rakentamisalan johtajuuden Tulevaisuusvuoropuhelu
RALA vie syksyllä 2024 yhdessä KIRA-kasvuohjelman ja TYÖ2030-ohjelman kanssa läpi rakentamisalan johtajuuden Tulevaisuusvuoropuhelun, jossa etsitään työkaluja tulevaisuuden johtamiseen. Tavoitteena on alan yhteisen vuoropuhelun kautta löytää konkreettisia tapoja uudistaa johtamista, jotta kiinteistö- ja rakentamisala pysyy työelämän muutosten kyydissä ja pystymme vastaamaan arjen monimutkaistuviin haasteisiin.
Vuoropuhelu alkoi starttitilaisuudella 19.9.2024, jossa orientoiduttiin ja saatiin syötteitä tähän tärkeään teemaan. Starttitilaisuuden jälkeen koko alalle toimivan hyvän johtajuuden menestyskaavan ideointia jatketaan 8.10. ja 5.11. järjestettävissä työpajoissa. Työpajoissa keskustellaan niistä hyvän johtajuuden käytänteistä, jotka kehittävät yhteistä keskustelukulttuuria ja vuorovaikutusta sekä lisäävät työhyvinvointia. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.
Vuoden lopuksi syksyn havainnot summataan rakennusalan johtajuuden menestyskaavaksi Tulevaisuusvuoropuhelun loppuwebinaarissa.
Tulevaisuusvuoropuhelu on kaikille alan toimijoille avoin ja osallistuminen on maksutonta. Tule sinäkin mukaan kehittämään tulevaisuuden johtamista!
Ajankohtaista
RALA-sertifioinnin arviointiperusteet on päivitetty
Uudet RALA-sertifioinnin arviointiperusteet otetaan käyttöön 12.9.2024. Päivityksen tavoitteena oli huomioida alan kehittyminen sekä yhtenäistää ja selkeyttää kriteereitä ja niiden näyttövaatimuksia. Päivitys koskee kaikkia RALAn neljää sertifikaattityyppiä.
Kurkistus kulissien taakse – Millaista on RALAn arviointilautakunnan toiminta?
Mitä RALAn arviointilautakunta tekee, ja kenestä lautakunta koostuu? Miten pätevyyksiä ja sertifikaatteja todellisuudessa myönnetään? Mitä pätevyys- ja sertifiointihakemuksissa painotetaan? Näihin RALAn harjoittelijaa askarruttaneisiin kysymyksiin vastataan tässä blogissa.
Tiesitkö tämän siltojen vedeneristäjän henkilösertifikaatista?
Väylävirasto vaatii siltojen vedeneristysurakoitsijoilta voimassa olevia siltojen vedeneristäjän sertifikaatteja. RALA julkaisee verkkosivuillaan listan hyväksytyistä siltojen ja vastaavien rakenteiden vedeneristysurakoitsijoista; yksi listalla näkymisen edellytyksistä on, että yrityksen työntekijöiden henkilösertifikaatit ovat voimassa.
N3M Power Oy: Hyvin suunniteltu toimintajärjestelmä joustaa muutosten mukana
Laatu, turvallisuus, kokemus, osaaminen ja vahva halu kehittyä. Näille peruskiville toimintansa on ankkuroinut N3M Power. Yrityksen pienempi koko on ketterää ja joustavaa toimintaa mahdollistava erottautumistekijä. Lisäksi yrityksen toimintajärjestelmä on yksilöidysti rakennettu tukemaan muutoksia ja kasvua.