17.1.2022 – Uutiset

RALAn toimitusjohtajaksi Kirsi Hautala – uusi toimitusjohtaja haluaa RALAsta kiinteistö- ja rakennusalan tulevaisuustalon

RALAn uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty tekniikan tohtori Kirsi Hautala. Hän aloittaa tehtävässä 1.4.2022 RALAa pitkään vetäneen Tuula Råmanin siirtyessä eläkkeelle.

”Haluan tehdä RALAsta kiinteistö- ja rakennusalan ”Sitran”, vaikuttavan, vastuullisen ja riippumattoman tulevaisuustalon, joka toimii uusien toimintamallien edistäjänä ja alan yhteistyön vauhdittajana”, Kirsi Hautala sanoo.

”RALA on ollut merkittävä toimija alan vastuullisuuden kasvattamisessa niin harmaan talouden torjunnan kuin rakentamisen laadun parantamisen osalta. Kestävä rakentaminen vaatii alalta kuitenkin vielä isoa systeemistä muutosta alkaen liiketoimintamalleista ja toimintatavoista. RALA on luonteva muutoksen ajuri, sillä se on puolueeton asiantuntija, jolla ei ole vastaavaa taloudellista intressiä, viranomais- tai työmarkkinaroolia kuin monilla muilla alan toimijoilla. Vahvat palvelutuotteet tukevat asiakkaidemme toimintaa jatkossakin. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan organisaatioon ja tekemään yhdessä työtä alan kehittämiseksi.”

Kirsi Hautalalla on vankka ja monipuolinen kokemus kiinteistö- ja rakennusalan yrityksistä, järjestöistä ja työryhmistä. RALAan hän siirtyy Rejlers Oy:stä, jossa hän on vastannut rakentamisen liiketoiminnasta. Aikaisemmin hän työskenteli pitkään eri tehtävissä kansainvälisen suunnittelutoimisto WSP:n palveluksessa, viimeisimpänä WSP Finland Oy:n toimitusjohtajana. RALAn toimintaa Hautala tuntee entuudestaan toimittuaan aiemmin sekä RALAn hallituksen että arviointilautakunnan jäsenenä.

”RALAn toimitusjohtajan haku herätti paljon kiinnostusta ja hakuprosessissa oli mukana monia erinomaisia kandidaatteja. RALAn hallitus oli tyytyväinen hakuprosessiin ja yksimielinen Kirsin valinnasta. Hänellä on erittäin laaja kokemus alalta ja erilaisissa verkostoissa toimimisesta. Kirsi sai meidät innostumaan hakuprosessin aikana entisestään niin RALAn roolista kestävän rakentamisen kehittämisessä kuin laadusta ja vastuullisuudesta rakennusalalla yleisestikin. Olen varma, että tämä sama innostus tulee näkymään niin RALAn sisällä kuin kaikille sidosryhmillekin,” RALAn hallituksen puheenjohtaja Hanne Perälä kertoo.

”Odotan alkavaa yhteistyötä Kirsin kanssa innolla ja samalla haikeana Tuulan jäädessä pois. Tuula ja koko RALAn organisaatio ovat tehneet hyvää työtä ja tulevaisuutta päästään rakentamaan erittäin hyvältä pohjalta. Iso kiitos tästä Tuulalle ja koko RALAn henkilöstölle.”

Kirsi Hautala:

  • tekniikan tohtori, Essenin yliopisto, 1998, diplomi-insinööri, Oulun yliopisto, 1993
  • toimitusjohtaja, Rakentamisen Laatu RALA ry, 1.4.2022 ->
  • toimialajohtaja, Rejlers Finland Oy, 2020-2022, toimitusjohtaja, WSP Finland Oy, 2012-2019
  • luottamustehtäviä mm.: RIL, Lean Construction Institute, Teknologiateollisuus ja Energiafoorumi; SKOL:n arvonluonti- ja innovointiryhmän puheenjohtaja 2020-2021

Lisätietoja:

Hanne Perälä, hallituksen puheenjohtaja, Rakentamisen Laatu RALA ry
p. 0400 256 712, hanne.perala@yit.fi

Kirsi Hautala, toimitusjohtaja, Rakentamisen Laatu RALA ry 1.4.2022 alkaen
p. 040 845 5481