RALA edistää rakentamisen laatua ja vastuullisuutta

Rakentamisen Laatu RALA ry parantaa palveluillaan suomalaisen rakentamisen laatua, yhteistyötä ja terveen kilpailun edellytyksiä.

RALA on puolueeton asiantuntijaorganisaatio, joka edistää suomalaisen rakennetun ympäristön laatua ja vastuullisuutta sekä rakennusalan läpinäkyvyyttä. Palvelumme parantavat rakentamisen laadun ja terveen kilpailun edellytyksiä. 

RALA kerää, tulkitsee ja julkaisee luotettavaa ja läpinäkyvää tietoa alan yritysten laadukkaasta ja vastuullisesta toiminnasta rakennetun ympäristön tilaajille, alan yrityksille ja loppukäyttäjille. Tavoitteemme on olla johtava rakentamisen laadun asiantuntija sekä laatutiedon jalostaja ja tulkitsija Suomessa. 

RALA on perustettu vuonna 1997, ja taustallamme on 17 kiinteistö- ja rakennusalan järjestöä

Laatu on vastuullinen valinta

RALA kerää tietoa rakennusalan yrityksistä, arvioi niiden toimintatapoja sekä kertoo yritysten laaduntuottokyvystä ja toiminnan tasosta niin tilaajille, alan yrityksille kuin rakennetun ympäristön käyttäjillekin.

RALA-pätevyys ja -sertifioinnit helpottavat rakentamiseen liittyvän byrokratian määrää ja lisäävät alan prosessien läpinäkyvyyttä. Haluamme varmistaa rakentajille parhaat mahdolliset edellytykset keskittyä ydinosaamiseensa – laadukkaaseen rakentamiseen.

RALAn toiminnan ytimessä ovat sidosryhmien tarpeet ja odotukset. Palvelemme asiakkaitamme ja jäsenyhdistyksiämme asiantuntemuksella, luotettavasti ja tehokkaasti. Puolueettomana ja läpinäkyvänä organisaationa vaadimme samaa myös asiakasyrityksiltämme. Luotettavuus on laadukkaan ja arvostetun rakennustoiminnan perusta.

RALA-laadun tekee osaava ja motivoitunut henkilöstömme. Seuraamme, mittaamme ja kehitämme jatkuvasti toimintamme laatua.

Laatu on vastuullinen valinta, ja haluamme edistää sitä yhdessä sidosryhmiemme kanssa. Uskomme, että laadukas rakentaminen vahvistaa koko yhteiskunnan hyvinvointia.

Ajankohtaista

4.10.2022 – Uutiset

RALA-referenssipalvelu tuo osaamisen näkyviin

Uusi RALA-referenssipalvelu edistää suomalaisen rakentamisen laatua, läpinäkyvyyttä ja yhteistyötä. Palvelussa hanketoteuttajat voivat helposti julkaista referenssejään ja tilaajat löytävät hankkeisiinsa osaavia kumppaneita.

13.10.2022 – Laadukkaasti laadusta -blogi

Saunan laatuun panostaminen parantaa asumisviihtyvyyttä ja edistää terveyttä

Suomalaiset ovat ylpeitä saunoistaan. Missään muualla maailmassa ei ole näin paljon saunoja suhteessa väkilukuun ja yhtenäistä saunakulttuurin jatkumoa. Saunanatiivit suomalaiset helposti ajattelevat, että saunojen suunnittelu ja rakentaminenkin käy meiltä kuin luonnostaan. Totuus on kuitenkin likaisempi.

2.9.2022 – Ajankohtaista alalla

Tulossa: ajankohtaisia nostoja alalta

RALA julkaisee rakentamisen laatuun ja vastuullisuuteen liittyviä ajankohtaisia uutisia myös muilta alan keskeisiltä toimijoilta. Haluamme nostaa tärkeitä asioita yhteiseen keskusteluun ja tuoda hyviä käytäntöjä ja ratkaisuja esiin yleisesti hyödynnettäväksi. Seuraa tätä paikkaa!

7.10.2022 – Asiakastarinat

RTH Oy: Asiakastyytyväisyyttä ja laatua sujuvalla viestintäjärjestelmällä

Kiinteistöjen ja ulkoalueiden kunnossapidon palveluja tarjoava RTH Oy tekee työt tehokkaasti laadusta tinkimättä. Asiakastyytyväisyys tuottamalla laadukasta jälkeä sovitussa aikataulussa kustannustehokkaasti ja turvallisesti on RTH Oy:n päätavoite aina uutta projektia aloitettaessa.